mandag 26. mars 2012

Frøya. 2011 august.

Lørdag morgen, Strømsvik camping - våknet til strålende sol og blikkstille fjord. Perfekt dag til å forflytte seg til naboøya Frøya. Undersjøisk tunnel her også, fantastisk utvikling bortsett fra at man som turist går glipp av en ferjestrekning. For de fastboende (ca 4000 iflg. Frøya turistinfo) og næringslivet er nok tunnelene et stort fremskritt, for oss turister med saltvann i blikket byr øyene på rikelig med andre muligheter til en båttur eller to. I likhet med Hitra er Frøya et øyrike bestående av flere tusen øyer, holmer og skjær.
Utenfor Frøya ligger en lang øyrekke som strekker seg fra Titran i sørvest til det fraflyttede fiskeværet Halten i nordøst.

I følge turistinformasjonen (www.froya.kommune.no) er det muligheter for overnatting på flere av øyene.
De mest kjente er Sula, Mausund, Gjæsingene og Sørburøy.
Fra Frøya går det ferje til Sula, Mausund og Bogøya og hurtigbåt til Gjæsingene og Sørburøya m.fl.
Halten ligger 31 nautiske mil fra Frøya, fast båtforbindelse med Frøya hver helg, kun i sommersesongen. Utenfor sesongen kan man benytte privat skyss.            
Fra brygga på Siholmen.

torsdag 15. mars 2012

Hitra. 2011 august.

Fakta.
Hitra er Norges største øy sør for Lofoten. Kommunen består av 2500 øyer, holmer og skjær. Naturen er variert, i tillegg til værhardt kystklima og lyngheier finner vi fjellterreng, furuskog og store myrstrekninger i den indre delen av øya.
Hitra har Nord Europas største hjortebestand og en betydelig rådyrstamme. Næringslivet er bygd opp rundt fiske og havbruk, en femdel av Norges lakseproduksjon blir slaktet i Hitra - Frøya regionen.
Fiskemulighetene i regionen er internasjonalt kjent, og organiserte havfisketurer er tilgjengelig på alle nivå. Sjøen er krystallklar og området er et eldorado for dykkeinteresserte.

Røros - Hitra. 2011 august.

Godværet var definitivt over for denne gang. Vi tilbrakte et par dager på Håneset Camping på Røros, det regnet nærmest uavbrutt så vi krøp under pleddene med lesestoff og pc. Til tross for at kalenderen bare viste 9. august ble følelsen av høst stadig mer påtrengende. Campingplassen var bløt og oppkjørt fra før av og ble i løpet av to døgn nærmest ubrukelig, tilslutt fikk nye gjester stille opp på veiene i anlegget. Tiden var inne for å vende nesen vestover, men først trosset vi været ( 11 grader og iskald vind ) og ga oss ut på en byrunde. Vi gikk fort. Rett inn på kafeen på Domus senteret, til varm kaffe, vafler og pjalt. Pjalt eller Rørospjalt, beskrives som en variant av lemse (hva nå det måtte være), jeg synes det var en mellomting av svele og tykk pannekake, uansett - det er kjempegod kaffemat.